Leeftijdsvriendelijke gemeente

21 December 2017

Leeftijdsvriendelijke gemeente

Een gemeente waar het goed leven is voor alle generaties en waar je ook levenslang kan wonen, dat is ons streefdoel in Haacht.

Nog te vaak moeten mensen afscheid nemen van hun geliefde plek en worden we als we ouder worden gedwongen om te verhuizen naar een woonzorgcentrum in een andere gemeente. We komen terecht tussen mensen die we niet kennen en worden verplicht ons in te passen in een strak schema van opstaan, eten, ontspanning, slapen. Dit getuigt van weinig respect voor onze ouderen, en daar willen we iets aan doen.

Deze bestuursperiode werden dan ook stappen gezet om te komen tot het project dat stilaan vorm krijgt achter de Delhaize in Haacht, het Klapgat. Op deze centrale plaats zijn de werken gestart voor wat een leeftijdsvriendelijke site moet worden.

Jonge gezinnen zullen er wonen naast ouderen. En dit allemaal op wandelafstand van het centrum, winkels, banken, de mutualiteit en de markt.

Een gedroomde plek voor je oude dag in een aangename assistentiewoning tussen de mensen.

Lokaal dienstencentrum

Naast wonen zal je er ook kunnen ontspannen, ontmoeten, een gezonde maaltijd gebruiken en dit steeds in gezelschap van
leeftijdsgenoten, mensen die je al jaren kent. De keuze om hier ook een lokaal dienstencentrum te bouwen dat geleid zal worden door het OCMW en de gemeente is een heel bewuste keuze. We willen onze ouderen in de watten leggen, kansen geven om elkaar te blijven ontmoeten, zorg bieden in al zijn facetten in een aangename omgeving.

Als de werken verlopen zoals voorzien zal alles klaar zijn in de lente van 2019.