Groen Haacht stapt in het bestuur samen met open VLD en SP-A

25 Oktober 2012

Groen Haacht stapt in het bestuur samen met open VLD en SP-A

Mon Fillet (Open Vld) kwam als populairste politicus uit de stembusgang en zal opnieuw burgemeester worden van Haacht. Hij neemt tevens de bevoegdheden van openbare werken en senioren op. Steven Swiggers (Open Vld) verlengt zijn schepenmandaat en zal opnieuw milieu, financiën en sport krijgen. wordt schepen van ruimtelijke ordening, toerisme, informatie & communicatie. Mark Feyaerts (SP.a) wordt schepen van cultuur, bevolking & burgerlijke stand en mobiliteit. Tom Van der Auwera (Open Vld) is met zijn 23 jaar de jongste schepen en zal bevoegd worden voor jeugd, personeel & arbeidswelzijn en internationale samenwerking. Nico Bogaerts (Open Vld) wordt schepen van lokale economie, onderwijs en sociale zaken & welzijn.

Afgelopen weekend werden de coalitiegesprekken in Haacht afgerond. Vanaf 1 januari 2013 zal Haacht bestuurdworden door een coalitie van Open Vld, Groen en SP.a. Samen goed voor 13 van de 23 zetels.Paul De Troyer (Groen)

Deze coalitie moest een oplossing zoeken voor het feit dat de kiezer, origineel, geen vrouw in het schepencollege heeft gestemd. Het college mag immers niet bestaan uit uitsluitend mannen of vrouwen. Als oplossing is er uit de bus gekomen dat Linda De Cat (Groen) drie jaar OCMW-voorzitter zal zijn en zo ook zal zetelen in het schepencollege.

Verder is er afgesproken dat Mon Fillet na drie jaar stopt als burgemeester en zal opgevolgd worden door Steven Swiggers. Linda De Cat (Groen) zal als OCMW-voorzitter eveneens na drie jaar vervangen worden door Ilse Fillet (Open Vld). Op deze manier komt er na drie jaar een schepenmandaat vrij, dat zal ingevuld worden door Dieter Van Besien (Groen).