Groen zet Haachtenaren op verkiezingslijst

26 Februari 2024

Groen zet Haachtenaren op verkiezingslijst

Eerlijk klimaatbeleid, goede betaalbare zorg voor iedereen en eerlijke kansen: dat wordt wat ons betreft de inzet van de aankomende verkiezingen.

Groen zet in Vlaams-Brabant twee Haachtenaren op de verkiezingslijst voor de verkiezingen van 9 juni. Huidig federaal parlementslid en Haachtenaar Dieter Van Besien trekt de federale lijst en krijgt gezelschap van Haachtenaar Veva Daniels. Zij staat op plaats 14 van de Vlaamse lijst. Deze wordt getrokken door Aimen Horch uit Vilvoorde.

'Eerlijk klimaatbeleid, goede betaalbare zorg voor iedereen en eerlijke kansen: dat wordt wat ons betreft de inzet van de aankomende verkiezingen. We zijn verheugd dat Veva Daniels aansluit bij deze verkiezingen. Zij brengt als gemeenteraadslid in Haacht en Vlaams ambtenaar tonnen ervaring mee', klinkt het bij de lijsttrekkers.

Eerlijke kansen voor iedereen

Veva Daniels is Vlaams ambtenaar en jonge moeder van een zoontje van twee.

'Eerlijke kansen voor iedereen, dat betekent ook een eerlijke start voor elk kind', zegt Veva Daniels. 'Als jonge moeder droom ik van een prachtige toekomst voor mijn zoontje en elk kind, waar het veilig is om te wandelen en fietsen, met voldoende betaalbare kinderopvang en goed onderwijs voor ieder kind.'

Veva werkt als Vlaams ambtenaar, dus het hoeft niet te verbazen dat ook de hervorming en de rol van de administratie haar nauw aan het hart liggen. Ze wil haar schouders zetten onder een administratie die de bondgenoot is van beleidsmakers, want vandaag worden ambtenaren vooral nog te vaak als een extra last gezien.

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt

In Haacht vecht Veva Daniels voor meer verkeersveiligheid: betere fietspaden, beter onderhouden voetpaden en een omgeving waar het fijn is om te verblijven. 'Want iedereen is wandelaar, dus het beleid en de keuzes moeten op wandelaars zijn afgestemd', zegt Veva Daniels. 'Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, dat betekent ook beter én goedkoper openbaar vervoer. Groen wil van de ecologische keuze de goedkoopste en gemakkelijkste maken. Zo zorgen we dat je vlot en veilig op je bestemming geraakt. Goed voor de planeet én voor je portemonnee.'

Haacht in het parlement

Dieter Van Besien, expert financiën en begroting bij Groen, maakt zich als federaal lijsttrekker op voor een tweede termijn in de Kamer. 'Een rechtvaardig inkomen voor iedereen, en multinationals en extreemrijken eerlijk laten bijdragen: dat zijn de fundamenten van een eerlijke samenleving. Om daar werk van te maken is er een sterke progressieve stem nodig in het parlement. Als groene ben ik vastbesloten die te vertolken', klinkt het bij Dieter Van Besien.

Naast federaal parlementslid is Dieter Van Besien ook fractieleider voor Groen in Haacht en oud-schepen. Veva werd lid van Groen net na de lokale verkiezingen van 2012. Momenteel is ze gemeenteraadslid in Haacht.