Groen Haacht zet deelnemers Curieuzeneuzen in de bloemetjes

06 Juni 2018

Groen Haacht zet deelnemers Curieuzeneuzen in de bloemetjes

CurieuzeNeuzen Vlaanderen loopt op haar einde. In Haacht namen ongeveer 70 gezinnen deel aan dit wetenschappelijk onderzoek om de luchtkwaliteit in Vlaanderen en dus ook Haacht in kaart te brengen. Groen Haacht zette gisteren de deelnemers in de bloemetjes door ze een kleine attentie in de vorm van een bloemenzaad postkaartje te geven.

"Gezonde en propere lucht is belangrijk voor elke inwoner", vertelt Groen schepen voor milieu Dieter Van Besien. "Door deel te nemen aan de CurieuzeNeuzen-actie en de opvallende blauwe meetopstelling een maand lang op te hangen, verzamelen de deelnemers data over de luchtkwaliteit in hun straat. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. In afwachting van de resultaten trokken wij de straat op om de deelnemers via een symbolische attentie, bloemenzaad waarmee ze zelf een bloemetje kunnen planten, in de bloemetje te zetten."

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland. In Haacht namen ongeveer 70 gezinnen deel. De actie loopt zaterdag 26 mei 2018 af. Dan worden alle resultaten verzameld.

Meer informatie over CuriezeNeuzen: www.curieuzeneuzen.be