Isabelle Claes ontvangt Groene Pluim 2019

27 Januari 2020

Isabelle Claes ontvangt Groene Pluim 2019

Op haar nieuwjaarsreceptie overhandigde Groen Haacht de Groene Pluim 2019 aan Isabelle Claes. Claes werd in de bloemetjes gezet als trekker van diverse klimaatinitiatieven in Haacht.

De Groene Pluim wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak met initiatieven rond zorg voor natuur, milieu, duurzaamheid of sociale acties.

"Isabelle is de stichter van de Haachtse klimaatraad en trekker van diverse klimaatinitiatieven in Haacht," legt Elke Van den Broeck, co-voorzitter van Groen Haacht uit. "Ze is het voorbeeld van een ge├źngageerde burger die niet wacht op het beleid om initiatief te nemen."

Isabelle Claes is duurzaamheidscoach bij Fleur & Fly en probeert mensen te inspireren tot een duurzamer en afvalvrijer leven.

"Het huidige beleid van de meerderheid mist klimaatambitie en echt concrete acties om de klimaatverandering tegen te gaan," vult Bernard Lemaitre, gemeenteraadslid en co-voorzitter aan. "Daarom krijgt Isabelle Claes vandaag van Groen Haacht de Groene Pluim 2019. We willen hiermee haar bedanken voor haar engagement, want zonder burgers zal er niks veranderen in Haacht."

Op de foto: Elke Van den Broeck, Isabelle Claes en Bernard Lemaitre.