Het gaat vooruit met de trage wegen

23 April 2018

Het gaat vooruit met de trage wegen

Vele Haachtenaren en bezoekers wandelen en fietsen graag door onze gemeente. Vooral de rage wegen, alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers, zijn populair. Hoe staat het ondertussen met die plannen? Wel, het gaat vooruit.

In onze gemeente hebben we een 900-tal trage wegen ge√Įdentificeerd. De meeste daarvan zijn nu al bruikbaar. Op de gemeentelijke website kan je op de trage wegenkaart inzoomen en zelf een route uitstippelen. Ook het gemeentebestuur zelf zal een aantal wandelroutes voorstellen langs deze trage wegen, dit in de verschillende deelgemeenten.

Binnen de Welzijnsraad is momenteel een werkgroep bezig met het samenstellen van toegankelijke wandelingen langs zitbanken. Doel? Langs de mooie trage wegen in onze gemeente ontmoeting stimuleren.

Alle trage wegen kregen ondertussen een naam. Sommige zijn historisch bepaald, in andere gevallen gebruikten we een dosis humor. Het eerste naambordje werd onlangs geplaatst in Tildonk aan de Mortelweg.

Ook werken we aan de integratie van onze trage wegen in het wandelknooppuntennetwerk. Zodra dit klaar is, kan je wandelingen uitstippelen van gewenste lengte en over gemeentegrenzen heen.

Je merkt het al, er blijft geen excuus meer: trek je stapschoenen aan en wandelen maar!