Groen is klaar voor constructieve oppositie

22 Februari 2019

Groen is klaar voor constructieve oppositie

In oktober trokken we naar de stembussen. Zoals overal in Vlaanderen ging Groen vooruit.

Ook in Haacht behaalden we een extra zetel. 17,5% van de Haachtenaren stemden ons op. Met vier gemeenteraadsleden en één lid van het bijzonder comité van de sociale dienst zijn we bij de groene koplopers in Vlaams-Brabant.

De cijfers zijn duidelijk: het bestuur van de laatste zes jaar werd geproefd en goedgekeurd door een grote meerderheid (62%) van de Haachtse kiezers, want ook de oude coalitiepartner ging erop vooruit.

Het was lang geleden dat een coalitie zo goed samenwerkte, een volle legislatuur lang. Maar “never change a winning team” blijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend. Open VLD kiest om met de grootste verliezers in zee te gaan. Spijtig! Zo verhuist Groen van de meerderheid naar de oppositie. Verschillen de standpunten van de andere partijen dan zo erg met die van Groen? Enkele wel, ja. Groen heeft namelijk standpunten die ertoe doen. Die verschillen zullen nu wel scherper naar boven komen. Haacht kan rekenen op constructieve maar kritische oppositie.

Dieter Van Besien, Marianne Ursi, Bernard Lemaitre en Paul De Troyer zijn jullie groene raadsleden. Linda De Cat vertegenwoordigt ons in het bijzonder comité van de sociale dienst.

Spreek ze aan, stel ze vragen en hou ze op de hoogte van jouw idee voor een groener, eerlijker en duurzamer Haacht.