Thermografische foto van de gemeente toont nood aan dakisolatie

03 Juni 2016

Thermografische foto van de gemeente toont nood aan dakisolatie

De gemeente Haacht liet onlangs een thermografische foto maken van de hele gemeente. Deze foto zullen we binnenkort gebruiken om onze inwoners gericht advies te geven over de voordelen van dakisolatie. In het najaar nodigen we iedereen uit om te komen kijken naar zijn eigen huis.

Dankzij de methode van de thermografische foto brengen we in kaart welke huizen veel warmte verliezen langs het dak. Warmteverlies is nog altijd één van de meest voorkomende oorzaken van verspilde energie in Vlaanderen. Dat kost niet alleen veel geld aan de bewoner van het huis, het heeft ook een grote impact op de CO2-uitstoot in ons land.

De verzamelde gegevens worden nu verwerkt, en op basis daarvan wordt er een mooie kaart gemaakt waarop elk huis zijn warmteverlies prijsgeeft. In het najaar organiseren we een grote campagne waarbij iedereen uitgenodigd wordt om naar zijn eigen huis te komen kijken. We zorgen dan ook voor specialisten om mee te zoeken naar een oplossing op maat, en om u wegwijs te maken in de wirwar van subsidies voor deze materie.

Warmteverlies via het dak levert een belangrijke bijdrage aan de CO2-uitstoot in onze gemeente. Daarom willen we volop inzetten op het isoleren van daken. In Haacht hebben we de subsidie die de gemeente bijdraagt aan dakisolatie sinds januari van dit jaar verdubbeld. Door het maken van de foto, de bijhorende informatiecampagne in het najaar, en het verdubbelen van de subsidies hopen we iedereen te overtuigen om zijn of haar dak snel te isoleren. Het is goed voor het milieu, en het is goed voor uw portemonnee!