Verkiezingsresultaat 2018

15 Oktober 2018

Verkiezingsresultaat 2018

De kiezer heeft beslist. Groen werd door de Haachtenaren beloond voor hun deelname aan het bestuur. De partij stijgt weer, naar 17,5%, en wint hiermee een zetel. Lijsttrekker Dieter Van Besien haalt het derde meeste voorkeurstemmen in Haacht.

Groen wenst Open VLD van harte proficiat met hun sterke score. Groen is ook over haar eigen score zeer tevreden.

“Wij zijn verheugd met dit resultaat”, zegt Dieter Van Besien. “De Haachtenaren kunnen het groene beleid duidelijk smaken.” Toch besloot de Open VLD om een coalitie aan te gaan met CD&V en sp.a.. “Beide partijen gaan achteruit”, aldus Dieter Van Besien. “Open VLD kiest ervoor om met de verliezers een meerderheid te vormen terwijl de uitslag duidelijk is: de Haachtenaren willen meer van het groene beleid.”

Het is ondertussen duidelijk: Groen zal de komende zes jaar in de oppositie moeten zitten. “We zijn vastberaden om het groene beleid niet los te laten”, zegt Marianne Ursi tweede verkozene. “Wij zijn klaar om vanuit de oppositie een positieve en constructieve meerwaarde te leveren aan het groen beleid in Haacht. Want de Haachtenaren verdienen hun groene stem in de gemeenteraad.”