Kandidaten Groen Haacht

14 Augustus 2018

Kandidaten Groen Haacht

Binnen 2 maanden zijn het lokale gemeenteraadsverkiezingen. Groen Haacht heeft haar volledige kandidatenlijst klaar.

Onze top 5 en lijstduwer

Huidig schepen van milieu, sport, senioren en ICT, Dieter Van Besien, zal de groene lijst in Haacht trekken. Op plaats 2 staat Marianne Ursi, net als Dieter een geboren en getogen Haachtenaar en coördinator van Freinetschool De Muze in Haacht. Huidig gemeenteraadslid Bernard Lemaitre, zelfstandige, actief bij Feniks en Natuurpunt staat op plaats 3. Veva Daniels, 30 jaar en ambtenaar staat op plaats 4. Linda De Cat, OCMW-raadslid, oud-schepen en -OCMW-voorzitter, momenteel voorzitter van de gemeentelijke raad voor internationale samenwerking, staat op plaats 5 en schepen Paul De Troyer en zeer actief bij Toeterdonk zet zijn schouders onder deze sterke lijst (als lijstduwer).

Nieuwe gezichten

De 22-jarige jeugdleiders Evert Wouters (Chiro Haacht) en Hanne De Langhe (KLJ Wakkerzeel) staan op plaats 6 en 8.

Luc Taverniers, 72 jaar is de oudste kandidaat voor Groen in Haacht. Hij staat op plaats 7 van de groene lijst. Luc was medewerker van het steunfonds Ghislain Peeters dat in de jaren 80 heel actief was in Haacht. Van daaruit heeft hij mee de Wereldwinkel in Haacht opgericht, en was hij ook voorzitter van een lokale afdeling van Amnesty International. Luc is momenteel zwerfvuilpeter en hierdoor zeer betrokken bij de groene thema’s.

Elke Van den Broeck, 30 jaar en zeer actief binnen de Klimaatraad van Haacht en Natuurpunt, staat op plaats 10.

Liesbeth Maes, plaats 12, volgde 15 jaar geleden de liefde naar Haacht en werkt als ICT-verantwoordelijk in Sint-Angela in Tildonk.

De jongste kandidaat is Berend Van Besien (20), zoon van lijsttrekker Dieter Van Besien, hij staat op plaats 13.

Annick Blomme, plaats 14, is bestuurslid van Velt en KVLV.

Paul Bosmans, 65 jaar, staat op plaats 17.

Rika Taeymans is de drijvende kracht is achter 'Cirkus in beweging' in Leuven en staat op plaats 18.

Lies Florentie, woordvoerder PostNL, alleenstaande moeder én pleegmoeder, geboren en getogen in Haacht en gepokt en gemazeld in het jeugdwerk bij Chiro Haacht en de jeugdraad, staat op plaats 22. Momenteel ontfermt Lies zich over een jonge Syrische vluchteling.

Oude gekenden

Wim Mosselmans (plaats 19) en Gerd Cavents (plaats 16), zaten beide vroeger ook in de Haachtse gemeente- en OCMW-raad. Wim is één van de oprichters van, toenmalig, Agalev Haacht in de jaren tachtig.

Oud voorzitters van Groen Haacht, Thomas Naveau en Sigrid Princen staan op plaats 15 en 20.

Huidig voorzitter van Groen Haacht, Kurt Lannoye, staat op plaats 21. Bestuurslid Jurgen Van Praet plaats 9.

Inzet van de verkiezingen voor Groen

“Mobiliteit in Haacht staat nog te veel in functie van de auto. We moeten durven het sluipverkeer aanpakken, voetgangers en fietsers bevoordelen en initiatieven rond gemeenschappelijk vervoer stimuleren”, zegt lijsttrekker Dieter Van Besien. “Verder moeten initiatieven rond duurzaamheid een stevige duw in de rug en een degelijke ondersteuning krijgen. Tenslotte wil ik de inspanningen om mensen, wanneer ze ouder worden, zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen verder zetten. Het afwerken van het Lokaal Dienstencentrum, en zorgen voor een goede start ervan is het eerste belangrijke dossier in dat verband.”

Volledige lijst

1 Dieter Van Besien

2 Marianne Ursi

3 Bernard Lemaitre

4 Veva Daniels

5 Linda De Cat

6 Evert Wouters

7 Luc Taverniers

8 Hanne De Langhe

9 Jurgen Van Praet

10 Elke Van den Broeck

11 Maaike Lemaitre

12 Liesbeth Maes

13 Berend Vanbesien

14 Annick Blomme

15 Thomas Naveau

16 Gerd Cavents

17 Paul Bosmans

18 Rika Taeymans

19 Wim Mosselmans

20 Sigrid Princen

21 Kurt Lannoye

22 Lies Florentie

23 Paul De Troyer

Ontdek alle kandidaten.