Lokale Realisaties

Licht uit in Haacht? Ja!

Haacht heeft, samen met Eandis, een masterplan ‘Openbare verlichting’ opgesteld. Dit bepaalt hoe we de komende jaren zullen omgaan met onze openbare verlichting.

 • Licht uit in Haacht? Ja!

  Haacht heeft, samen met Eandis, een masterplan ‘Openbare verlichting’ opgesteld. Dit bepaalt hoe we de komende jaren zullen omgaan met onze openbare verlichting.

 • Vechten tegen zwerfvuil

  Vechten tegen zwerfvuil lijkt wel vechten tegen de bierkaai: een gevecht dat je niet kan winnen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat we een grote stap voorwaarts kunnen zetten om het straatbeeld properder te krijgen. Daarom sloot Haacht zich, als eerste in Vlaams-Brabant, aan bij de statiegeldalliantie.

 • Leeftijdsvriendelijke gemeente

  Een gemeente waar het goed leven is voor alle generaties en waar je ook levenslang kan wonen, dat is ons streefdoel in Haacht.

 • Het gaat vooruit met de trage wegen

  Vele Haachtenaren en bezoekers wandelen en fietsen graag door onze gemeente. Vooral de rage wegen, alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers, zijn populair. Hoe staat het ondertussen met die plannen? Wel, het gaat vooruit.

 • Dierenwelzijn in Haacht

  Onze gemeente heeft de beginselverklaring voor diervriendelijke gemeente ondertekend, en engageert zich zo om aandacht te hebben voor dierenwelzijn. Bijen, katten, honden, zwerfdieren: we willen zorg dragen voor al deze beestjes. Elk dier heeft zijn eigen behoeften om comfortabel te kunnen leven. Wat een beestenboel!

 • Veilig naar school

  1 september luidde opnieuw de start van het nieuwe schooljaar in. Kinderen en jongeren stroomden de straten op naar de vele scholen die Haacht te bieden heeft. Ook vanuit de buurgemeenten komen jongeren naar Haacht omwille van het goede schoolaanbod.